Mísy nejsou jen na parádu

Mísy nejsou jen na parádu
Mísy z olivového dřeva jsou jedinečné a neslouží jen na dekoraci
Slýcháme, že je škoda olivové dřevo užívat, že výrobky budou sloužit jen na dekoraci. To byste se ale připravili o moc!

Pokud rádi pečete, tak ideální pomocník při přípravě těsta jsou právě větší mísy z olivového dřeva. Jsou těžké a těsto v nich krásně kyne. Je radost připravovat jídlo v přírodních materiálech, takový návrat k minulosti a přírodě.

Přikládáme i náš osvědčený recept na domácí chleba. Tak ať vám chutná!

CHLEBA
 
Uděláme kvásek:
·         1 kostka droždí (42 g)
·         1 lžička cukru
·         2 dcl vlažné vody
 
Do kvásku přidáme:
·         4 dcl vlažné vody
·         1 kg hladké mouky
·         3 lžíce octa
·         2 lžičky soli
·         kmín
·         4 středně velké brambory (uvařit ve slupce, oloupat a nastrouhat)
 
·  uhněteme těsto
·  necháme kynout 45 min (3x v průběhu kynutí propracujeme vařečkou)
·  pečeme cca 60 min při 180 °C
·  po upečení ještě horký chleba potřeme studenou vodou
Odeslat článek známému   Vytisknout